Testimonia

Winny

Ik heb de coaching als een zeer helend en fijn ervaren. Het is heel prettig om van te voren te weten dat het kortdurend is en dat je in een paar sessies handvatten krijgt om zelf weer krachtiger in het leven te staan. Ik heb mijn miskraam een plekje gegeven en ik sta er nog regelmatig bij stil zonder het overweldigende verdriet en het verlies van vertrouwen in mezelf. Ik kan nu terugkijken op een mooie ervaring, een pijnlijk afscheid, maar ook een nieuw begin waar ik en mijn partner weer kunnen genieten van wat onze toekomst ons te bieden heeft.

Marije

Ik kwam bij Harriët toen mijn secundaire kinderwens onvervuld bleef. Nu drie maanden later voel ik mij weer energiek, positief in het leven en kan ik weer genieten van mijn zoontje en man. 

Bij Harriët voelde ik mij al tijdens het telefoongesprek thuis, dus toen ik haar in levende lijve ontmoette voelde ik mij welkom. Ook tijdens deze rare coronatijd.

Toen ik drie maanden geleden bij haar kwam zat mijn verdriet echt heel hoog. Ik had behoefte aan iemand waarmee ik kon praten en die wist waar ik het over had. Niet iemand die wat te zeggen wilde hebben om mij te troosten. Dit vond ik bij Harriët. 

Omdat zij ervaringsdeskundige is kon zij ook reflecteren op zichzelf, dit was voor mij echt heel fijn. Ook heeft ze mij in mijn waarde gelaten en heeft ze ook mijn interesses en talenten bij het verwerkingsproces betrokken. Zo hebben we samen een kinderboekje gemaakt voor mijn zoontje, om uit te leggen dat er geen broertje of zusje komt. Voor mij was het tekenen van de plaatjes die erbij komen al een therapie op zich. Hiermee heb ik een groot deel van mijn verdriet kunnen verwerken. Dit heeft een positieve draai gegeven aan het verhaal. 

Ook de ontspanningsoefening tijdens een van de sessies gaf wat ontlading. Het "parkeren" van mijn verdriet is soms ook heel fijn. Door deze oefening kan ik het af en toe even toelaten, mocht dat nodig zijn. 

Heel erg bedankt hiervoor Harriët!

Anja

Rejoce Xpress - Mijn prachtige treinreis naar een voorouder.

Ik heb een prachtige treinreis mogen maken naar een voorouder en Harriet heeft mij daar liefdevol in begeleid.

Ik koos voor de overtuiging 'Ik ben niets', wat zich heeft ontwikkeld in mijn jeugd. Het gevoel van 'minderwaardig' is ontstaan van generatie op generatie en mijn diepe wens is om het bij mij te laten stoppen. 

Ondanks het weten dat ik goed ben zoals ik ben zijn er in sommige situaties ook momenten van onzekerheid, klein en zwak voelen. Er woedt dan een strijd in m'n hoofd en dat veroorzaakt dan weer een belemmering in mijn doen en laten. 

Ik heb wel even getwijfeld om deze reis te gaan maken, want wat haal ik allemaal naar boven en voel ik mij veilig genoeg? Eenmaal bij Harriet in haar praktijk voelde ik mij al snel vertrouwd. Na de ontspanningsoefeningen was ik klaar voor de treinreis. 

Ik vertrek, samen met m'n gids vanaf het start station - overtuiging: 'Ik ben niets'. Mijn gids is, naar mijn gevoel, al altijd bij mij dus dat voelde heel vertrouwd en veilig. Ik passeer twee tussenstations, mijn moeder en mijn oma, en uiteindelijk stap ik uit op het eindstation, waar mijn overgrootmoeder staat. 

We hebben een gesprek met elkaar, ze vertelt haar verhaal, haar angsten, onzekerheden en verdriet in alle rust. 

Door haar verhaal kreeg ik inzichten en begrip voor háár situatie. Daardoor dus ook die van mijn oma, mijn moeder en uiteindelijk ook voor mezelf. 

Dit proces werd op een integere en liefdevolle manier begeleid door Harriet. Ze wees mij de weg van aanvaarden, accepteren en loslaten. 

Ik realiseerde mij dat de gebeurtenissen in een mensenleven zo bepalend kunnen zijn dat je in een bepaalde (onbewuste) overtuiging het kan overdragen naar de volgende generatie. Onbedoeld wordt het een sneeuwbal effect. Fascinerend, maar ook verdrietig. 

Weer terug in het hier en nu voelde ik mij goed, blij, liefdevol en dankbaar. Ik had veel om over na te denken, maar heb van Harriet ook handvatten gekregen om er verder mee aan de slag te gaan. Dit is nog maar het begin van mijn nieuwe innerlijke reis. 

Inmiddels heb ik contact gezocht met wat familieleden om de banden weer aan te halen en om te luisteren naar elkaar. 

Een nieuwe overtuiging: 'Weet dat ik alles ben' is geboren.


Dank je wel, Harriët, voor deze wonderlijke en bijzondere mooie en inzichtelijke reis. De mooiste treinreis van mijn leven.

Faisa

KLaassen coaching is een joviale praktijk

Persoonlijk gaf de coaching mij een onbevooroordeelde perspectief op zaken die obstakels zorgen in mijn leven en voor obstakels hebben gezorgd in het leven van mijn ouders en voorouders. De coaching sessies met Harriët waren vertrouwelijk, niet veroordelend en gestructureerd. Hierdoor kon ik mezelf zijn en zich snel en gemakkelijk openstellen voor het innerlijke genezingsproces.

Pluspunten bij deze praktijk

Harriët neemt de tijd en biedt de ruimte om samen met jou uit te zoeken wat de negatieve overtuigingen over jezelf zijn en hoe deze overtuigingen tot stand zijn gekomen. Met een hoofddoel (genezing) en twee subdoelen (vergeving en een plek-geving). Haar methodieken zijn vrij uniek en werken onwijs goed.

Wat ik hiernaast heel fijn vond tijdens de sessie: de gezamenlijke ademhalingsoefeningen tussen de sessie door. Op deze manier had ik stut om op terug te vallen.

Door simpelweg de tijd te nemen en te converseren over de zaken die normaliter de prioriteit niet hebben, doet wonderen voor je innerlijke rust. Met een ervaringsdeskundige als Harriët aan je zij, biedt dit je extra kracht om uw gevoelige onderwerpen aan te pakken.

Ik raad het iedereen aan.